Angela Horvers

 
Angela Horvers (1951) is geboren in het bourgondische Noord-Brabant. Opgeleid als sociaal-geografe, werkte zij lange tijd in Amsterdam als manager in het bedrijfsleven.
Eind 2005 kwam Angela Horvers voor het eerst in aanraking met het Realistisch Fijnschilderen met olieverf. Het was liefde op het eerste gezicht, gegrepen door het steeds opnieuw verkennen van licht, schaduw en kleur, waar olieverf zich zo heerlijk voor leent.
Zij maakt in haar schilderijen gebruik van de schildertechnieken van Oude Meesters, waarbij vele lagen op elkaar reageren en zodoende haar werk een bepaalde kracht en uitstraling meegeven.
Zij schildert ook zoals ze is: raak, direkt en eerlijk. Meer dan een gelijkenis, wil zij beleving en puurheid tonen door middel van uitdrukking en kleurgebruik. Haar streven is zeker dat de kijker iets voelt of herkent, of onbewust meegevoerd wordt door wat hij in haar schilderijen ziet.
Het meeste plezier beleeft Angela aan het maken van schilderijen die een aangename sfeer en warmte uitstralen, iets waar je dichtbij wil zijn of blij van wordt.


Angela Horvers
fijnschilder
06-21273634
angela.horvers@gmail.com
www.angelahorversart.com

 

 

Het album kan niet worden gevonden.