Annemieke Vetter

 

Schilderen is kijken
Annemieke's grote liefde voor de schilderkunst is ontstaan in Noorwegen waar zij 24 jaar heeft gewoond. Ieder jaar bezocht zij de grote tentoonstelling van de Blaafarveverken in Modum waar beroemde schilders zoals Edvard Munch, P.S. Krøyer, Zorn en Christiaan Krohg hun werken tentoonstelden. De Noorse landschappen, de muziek Edvard Grieg, het volksdansen en de schitterende klederdracht die daarbij hoort, maakten een onuitwisbare indruk op haar. Tijdens haar vakantie in Olden bezocht zij het huis en atelier van Anna en William Singer. Een indrukwekkende woning die grote gelijkenis toonde met de Wilde Zwanen in Laren.

Ook de theorieën over "De kleur van de materie" en "Wat doen kleuren" zijn vragen die haar nog steeds bezig houden. Eenmaal terug in Nederland kwam zij na 24 jaar weer in contact met Marjolein Schiffers, die bij haar de grote passie voor kleur en vormen nog meer stimuleerde. Vanaf dat moment is het schilderen en de schilderkunst niet meer uit het leven van Annemieke weg te denken. Gaandeweg heeft ze bij verschillende kunstenaars les genomen om de technieken van het schilderen goed onder de knie te krijgen. Door onderwijs te volgen van verschillende kunstschilders die allemaal hun eigen stijl hebben, leerde ze op een gevarieerde en brede manier kijken en schilderen.

Het schitterende aanbod van exposities in Nederland en met name in het Singer museum, het kijken bij en naar andere kunstenaars, hebben ertoe bijgedragen dat de schilderijen van Annemieke bij de toeschouwer een blijvende indruk achterlaat. Alle schilderijen zijn met liefde en toewijding voor al haar voorgangers en grote meesters op het doek gezet.

Op dit moment schildert Annemieke wekelijks bij Juane Xue, die haar het spel van schaduw en licht, warme en koude kleuren nog meer laat beleven.

 annemieke_vetter@hotmail.com

 

Annemieke Vetter

Naar het album overzicht Naar het album overzicht

Annemieke Vetter Foto 1
Annemieke Vetter Foto 1
Annemieke Vetter Foto 2
Annemieke Vetter Foto 2