De liefde voor kunst is Winnie van huis uit meegegeven. De basis van haar huidige werk werd gelegd tijdens de opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst in Laren. Haar werk bestaat uit beelden en portretten welke uiteindelijk in brons zijn gegoten.

Aan de totstandkoming van haar huidige werk zijn in het verleden vele studies in klei voorafgegaan. Tegenwoordig werkt zij in was. Deze wordt, indien nodig, op een armatuur aangebracht. Werkend van binnen naar buiten is een zoektocht naar de juiste vorm. Daarna volgt het tijdrovende aanbrengen van de verfijnde details.

Sommige van haar bronzen worden gebruikt als presse-papier, bijvoorbeeld op een bureau. Deze werken zijn kleiner van afmeting.

Het formaat van bestaande bronzen kan aangepast worden. Een 3D-scan zorgt voor de gewenste afmeting. Hier zijn uiteraard extra kosten aan verbonden. Van sommige bronzen zijn reeds 3D-scans gemaakt; die van de schilders Jaap en Willem Dooyewaard zijn er in de afmetingen van 70 cm en 30 cm hoog. Het beeld met de titel ‘naar huis’ is er in 40 cm en 30 cm hoog.

Andere bronzen kregen een asbestemming. Het werk wordt door de bronsgieter aan de onderzijde afgesloten. Op deze wijze is er uitsluitend een mooi bronzen beeld te zien.

 

wfokker47@gmail.com

www.winniefokker.nl

 

Winnie Fokker

Naar het album overzicht Naar het album overzicht

Winnie Fokker.
Winnie Fokker.
Winnie Fokker.
Winnie Fokker.