Monique Neyzen

          

Fascinatie beweging & lijnenspel

"Jouw beelden hebben zoveel geweging en dynamiek dat ze zo van hun sokkel kunnen wegdansen" aldus een bezoeker. Dansers en paarden zijn mijn favoriete onderwerpen als ik was gebruik, dan werk ik figuratief. Dat maateriaal leent zich om een impressie vast te leggen, een expressief moment, wat je daarna in brons kan gieten.

In ander materiaal wordt mijn werk vanzelf abstracter. Dan leiden de nerven in het hout en de tekening in de steen als Franse kalksteen, serpentijn of marmer me tot het beeld. Met de beitel pel ik het af en zoek naar spanning tussen ruw en gepolijst met hoekige en ronde vormen.

Geboren en getogen in Laren kwam ik 25 jaar geleden in aanraking met beeldhouwen bij de Academie voor Beeldende Kunsten. Het driedimensionale fascineerde me meteen. Ik heb van verschillende deocenten les gehad en in de beeldhouwgroep Valkeveen gezeten. Nu werk ik vanuit mijn atelier aan huis in Nederland en Spanje. 

Voor mijn beelden wilde ik meer inzicht in de anatomie van het menselijk lichaam. Daarom ben ik gaan modeltekenen bij Humphrey Bennett. In tekeningen wil ik een lijn of beweging vangen. Ik werk naaar model of bewegende dansers in korte schetsen van conté, pastel of inkt. Inmiddels vind ik juist het contrast tussen het snelle tekenwerk en het langzame, ambachtelijke beeldhouwwerk interessant.

Exposities

Tot en met 20 mei 2018 solo expositie "Bronze in Motion" in Fundation Klein-Schreuder in Alfas del Pi, Spanje.

www.klein-schreuder.com

Augustus 2018  expositie Casa de Cultura in Finestrat, Spanje

Artikelen

Voor artikelen in het Nederlands, Engels, Frans, Duits en Noors over '"Bronze in Motion" zie

http:/love4art.nl/nl/in-de-media/

Meer info

Meer werk te zien op mijn site www.love4art.nl voor foto's van beelden & tekeningen en artikelen over mijn werk.

Word vriend van mijn Faceboek pagina https;//www.facebook.com/friendsmonique/ daar staan nieuwtjes, foto's van de opening, enz.

Contact

Bel +31618095287 of mail naar info@neyzen.nl

 

 

 

Monique Neyzen

Naar het album overzicht Naar het album overzicht

DSC05884
DSC05884
Galloping horse
Galloping horse
DSC05997
DSC05997
Grand Jeter
Grand Jeter
Danseres
Danseres
Detail paard
Detail paard
Rolling stone
Rolling stone
Testing the water
Testing the water