Antoinetty van den BrinkAntoinetty van den Brink

 

Antoinetty van den Brink belandde na vele omzwervingen door ateliers en technieken, in 2000 bij wat haar grote hartstocht bleek te zijn: HOUT! Hout is –ook al is het van een dode boom- lévend materiaal! Het krimpt, het zet uit, het verkleurt, het is de thuisbasis voor houtworm, pissebedden of schimmels, het splijt, het geurt, het is veelzeggend!

Het hout blijft het uitgangs- en middelpunt, maar door ook gebruik te maken van andere materialen - zoals lood, plexi, veren - die een spanning met het hout oproepen, onderstreept Antoinetty wat zij wil zeggen. Ondanks het feit dat ze vaak dicht bij het gevonden materiaal blijft, construeert zij een geheel nieuwe werkelijkheid. Door het proces ook fotografisch vast te leggen, wordt de verandering, de transformatie, nog eens benadrukt.

Naast beelden of installaties in hout, werkt Antoinetty ook –maar in mindere mate- in brons of plexi. Haar foto’s, altijd gerelateerd aan de natuur, doen een beroep op de verbeelding.

Medio mei is onze tuin op zijn mooist (verzameling rododendrons en bijzondere bomen). In deze, dan gekleurde, omgeving staan ook tientallen beelden van andere, met name Nederlandse, kunstenaars. Als men niet voor ons werk komt, dan zeker wel voor de tuin. 

(Geen honden i.v.m. schapen!) Lastig toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht er been zijn (zeker bij nat weer!).

Welkom! 

www.antoinetty.nl

info@antoinetty.com

 

Antoinetty van den Brink

Naar het album overzicht Naar het album overzicht

Antoinetty van den Brink
Antoinetty van den Brink
kunst2
kunst2
kunst1
kunst1