Amanda Spoel

 

Sprankelend, kleurrijk, gloedvol, gepassioneerd, magisch…….. dat zijn de kenmerken van Amanda’s werk. Sinds 8 jaar is ze in de ban van glas: ze smelt kleurige staven glas in een vlam en maakt er vervolgens kralen van die ze op een bijzondere manier decoreert. Ze houdt ervan dat zo te doen dat je voortdurend nieuwe dingen ziet. Vaak lijken haar ontwerpen op miniatuurtjes in glas.

Haar creatieve ambitie is om kralen en sieraden te maken die steeds opnieuw blijven verrassen door hun intense kleurcombinaties, het spel tussen licht en glas waardoor de aanblik telkens wisselt, en de uiteenlopende technieken die ze gebruikt.

Kunst zal ze haar werk niet noemen, maar het proces zelf vindt ze pure toverkunst. Het ontrafelen van de geheimen van het glas, het spel van de staven met de hete vlam, het zachte gesis van de brander, de wording van de kraal zoals ze bedoeld heeft…..gewoonweg magisch.

Amanda heeft een webshop en maakt sieraden in opdracht.

Het meest geniet ze wanneer het vlammetje overslaat op anderen….. Vandaar dat ze haar passie graag deelt via workshops, in haar sfeervolle, ruime atelier aan huis.

Cursisten zijn alleen welkom, of met meer, tot maximaal 5 personen. Het is verrassend om te zien wat je tijdens 1 workshop al kunt maken. Voor wie het glasvirus te pakken heeft zijn er aantrekkelijke mogelijkheden om nog veel meer mooie sieraden van glas te maken.
Bezoekers zijn op afspraak welkom in het atelier.

 

www.amandaspoel.nl

 

 

Amanda Spoel

Naar het album overzicht Naar het album overzicht

Hanger
Hanger
Hanger hart
Hanger hart
Glaskralen
Glaskralen
Atelier, les
Atelier, les
Armband
Armband